Välkommen till restaurangen!
Vi som arbetar i köket på Celsiusskolan heter Ann-Marie, Iman, Sirirat, Mary Joy, Anders, Carola, Anci, Zaki och kökschefen Marianne. Vi vill tillsammans skapa en god, hållbar och bra måltidsupplevelse för dig. Varje vardag. Kom gärna och prata mat med oss!
Utanför restaurangen hittar du information om veckans meny. Matsedeln finns också att läsa här (PDF, 550 KB). Här (PDF, 244 KB)kan du läsa mer om märkningen med hur stor klimatpåverkan varje rätt har.
Hemlagat och smakfullt med flera valmöjligheter
Vi lagar det mesta av maten från grunden i vårt kök, alla soppor, gratänger, grytor och vegetariska biffar. Vi kokar sylt och och bakar bröd.
Vi vill laga maten och servera den med glädje och stolthet. Vi vill erbjuda en varierad, smakrik och hållbar meny i kombination med höga krav på råvaror är en del av vårt framgångsrecept.
På vår meny finns alltid flera maträtter att välja på. Vi erbjuder såväl kända och traditionella maträtter som nya spännande smaker. Minst en rätt är växtbaserad. Vissa dagar är alla rätter vegetariska. Det finns alltid ett stort salladsbord där du själv kan komponera ihop en god salladstallrik med våra egna dressingar.
Gott för hälsan och planeten
Maten ska gynna både hälsan och planeten. Det kräver medvetna val, ekologiska och Fairtrade-märkta livsmedel samt fler lokala leverantörer. I år 2024 är vårt mål att nå 60 % ekologiskt.
Våra salladsbord rymmer mycket att välja på och är anpassade efter säsong. På hösten och vintern serverar vi mycket rotfrukter, grönsaker som sallad, gurka och tomat serveras när säsongen tillåter.
Vi minskar på köttet och ökar mängden grönsaker, rotfrukter och baljväxter i matlagningen. Att minska andelen nötkött till fördel för exempelvis kyckling och grönsaker gynnar klimatet.
Vi har flera lokala leverantörer och vi ställer höga krav på djurskyddet. Köttet kommer från lokala kött-och charkleverantörer och vi väljer färsk, svensk kyckling. För att minska risken för utfiskning väljer vi fisk från hållbara bestånd, ofta närodlat från Upplandskusten.
MATSVINN- Varje dag slängs mat som krävt både tid, pengar och resurser för att lagerhålla, producera, transportera och tillaga. Genom att mäta matsvinnet, erbjuda smakprov och ha en trevlig måltidsmiljö jobbar vi för att minska matsvinnet.
Är du i behov av anpassade måltider?
Är du i behov av specialkost på grund av etiska eller medicinska skäl är du välkommen att lämna in en specialmatsblankett till köket. Vi träffar dig gärna, så att vi säkerställer att du får rätt mat. Har du frågor om den mat vi serverar så ta gärna kontakt med oss i köket.
Är du i behov av anpassade måltider?
Här kan du hämta specialmatsblankett och läsa mer om specialmat (PDF, 174 KB)
Aktuell info om vad som händer under terminen
Vill du se maten i mobilen?
Här kan du hämta appen till din smartphone
Klimatsmart, ekologiskt och hållbart?
Klimatprofilering av restauranger - Uppsala kommun
Om maten och måltiderna i vår folder
Läs mer om måltiderna (PDF, 818 KB)
Måltidsservice
Läs mer om Måltidsservice
Kontakt
Som matgäst får du gärna tycka till. Vi vill gärna veta vad du tycker om lunchen och arbetar med matråd, så att vi tillsammans kan skapa trivsel kring måltiderna.
Har du frågor om måltiderna är du välkommen att kontakta oss.
I restaurangen kan du lämna en lapp i vår brevlåda eller så kan du maila till kökschefen.