För elever & vårdnadshavare

På de här sidorna finns information till dig som redan är elev på Celsiusskolan, och till dina föräldrar.

Uppsala kommun har gjort det lättare för dig att nå alla e-tjänster som rör din ungdoms eller din (om du är myndig) skolgång genom att samla dem på en sida på uppsala.se.

På samlingssidan klickar du vidare till respektive e-tjänst för att uppdatera kontaktuppgifter, anmäla frånvaro och se scheman, kurser och betyg.

Alla e-tjänster som rör skolgången

Det finns också en tjänst som heter Skolportalen. Här samlas de flesta system du kommer att behöva som elev och vårdnadshavare. För att logga in i skolportalen och övriga system använder du som vårdnadshavare ditt mobila bank-id. Vill du veta vilka kurser du ska läsa i år? Din personliga studieplan hittar du som elev i ISTA. Här (PDF, 260 KB)finns en lathund för hur du tar fram den. När du ska logga in i ISTA gör du det via skolportalen

Information om frånvaroanmälan finns här. Frånvaroanmälan görs i Skola 24 och du loggar in genom skolportalen. Det finns också en app där du som vårdnadshavare enkelt kommer åt Skola 24. Information om appen finns här (PDF, 147 KB)

Om du vill se din eller ditt barns frånvaro gör du också det i Skola24. 

Unikum är vår gemensamma lärplattform. Här finns all info du behöver i respektive kurs, här sker kommunikationen mellan lärare och elev. Provkalendern finns också i Unikum. I den redovisar lärarna vilka examinationer som planeras så att du kan ha god framförhållning och få en jämn arbetsbelastning. Du som elev når Unikum genom skolportalen. Som vårdnadshavare loggar du in med ditt mobila Bank-ID eller använder Unikums familjeapp. 

Du hittar poängplaner som beskriver din utbildnings upplägg här

Genom länkarna i botten på sidan tar du dig till samlad information, tex om hur vi hanterar frånvaro, blanketter för ledighetsansökan och läsårstider.

Skolans ordningsregler hittar du här

de här sidorna samlar Skolverket information om kunskapskrav och betygssättning. Här finns också en kort och bra film som beskriver hur betygssättningen går till.