Elever på HA berättar

Wilma Brunnberg, Försäljnings-och serviceprogrammet

”Det bästa med mitt program är kombinationen av teori och praktik. Vi lär oss saker teoretiskt, och sedan får vi testa dem i praktiken. Jag tycker att jag lär mig bättre när jag får göra saker än om jag bara sitter och läser eller lyssnar.

Försäljnings-och serviceprogrammet är ett yrkesförberedande program, men om man vill ha grundläggande högskolebehörighet kan man välja högskolepaketet. Om man vill ut och jobba väljer man handelspaketet, då får man fler handelskurser. Sedan kan man enkelt läsa upp behörighet till högskolan senare om man skulle vilja det.

Jag gillar verkligen våra lärare på Försäljnings-och serviceprogrammet. De stannar ofta kvar efter lektionerna eller stannar och pratar med oss i korridorerna. De är omtänksamma och det märks att de vill att vi mår bra och att det går bra för oss.

Att vi har så bra stämning överlag på skolan är till stor del elevkårens förtjänst. De vill att vi ska ha roligt också, att det ska hända saker i skolan så de hittar på massor med aktiviteter.  

När du väljer till gymnasiet tycker jag att du ska fundera över vad du vill lära dig i skolan. Väljer du ämnen som känns roliga så blir det inte lika jobbigt.”

 

Vilma Karlsson, Försäljnings-och serviceprogrammet

”Jag tycker själv att jag har utvecklats jättemycket under min tid på Celsiusskolan, särskilt av de praktiska inslagen i utbildningen. Personlig försäljning är nog det ämne jag gillar mest, och som jag tror jag har mest nytta av. Det jag lärt mig där använder jag redan i vardagen, och det är kunskaper som kommer att hjälpa mig vad jag än väljer att göra i framtiden. 

Lärarna anpassar undervisningen efter elevernas ambitioner, de är omtänksamma och bryr sig om oss elever. De tar sig tid att lära känna oss som personer. Det gör att det faktiskt alltid är kul att gå till skolan!

På Celsius får man vara den man är. Det är ingen som tittar snett på en, eller som bedömer en när man går i korridorerna. Det kändes bra direkt när jag började i ettan, inte ens första veckan var det jobbigt att röra sig ensam på skolan.

Jag tycker att du som nu ska välja ska fundera över vad du vill få ut av dina tre år, hur du vill att de ska vara. Hur mycket tid och kraft vill du lägga ner på att plugga? Och så tycker jag att du ska välja själv, utan att fundera över vad dina kompisar väljer. Lyssna på vad andra säger om skolan, och om lärarna, för det är otroligt viktigt att man trivs med sina lärare.”

 

Uppdaterad: