Naturvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av naturvetenskap och matematik? Är du nyfiken på hur saker och ting fungerar och gillar att experimentera? Vill du ha en bred utbildning som ger behörighet till högskolestudier inom alla områden? Då är naturvetenskapsprogrammet på Celsiusskolan rätt val för dig.

NA på CelsiusNaturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program med stor bredd. Det ger dig behörighet till de flesta universitetsutbildningar och passar därför bra om du är intresserad av naturvetenskapliga ämnen, men inte riktigt har bestämt dig för vad du vill arbeta med i framtiden.

Naturvetenskaplig inriktning

På Celsiusskolan ger vi den naturvetenskapliga inriktningen på naturvetenskapsprogrammet. Det betyder att du läser fördjupningskurser i matematik, fysik, kemi och biologi.

Du lär dig

Du lär dig att formulera och lösa problem med naturvetenskapliga metoder. Du övar ditt analytiska och kritiska tänkande. Genom att arbeta tillsammans med andra utvecklar du din förmåga att samarbeta och dina förmågor som kreativ problemlösare. Du utvecklar ditt språk i tal och skrift, i svenska såväl som i engelska och moderna språk. Samhällsorienterade ämnen som historia, samhällskunskap och religion kompletterar det naturvetenskapliga perspektivet på människan och vårt förhållande till miljö och omvärld.

Undervisning

Vi undervisar genom lärarledda genomgångar och problemlösning i grupp eller enskilt. I de naturvetenskapliga ämnena genomför du undersökningar i form av laborationer. Undervisningen knyter an till omvärlden genom studiebesök och föreläsare.

programstruktur NA (PDF, 811 KB)

Här hittar du poängplaner som beskriver hur vi fördelar kurserna över årskurserna.

Information och frågor

Vill du veta mer om Naturvetenskapsprogrammet kan du kontakta Susanne Borg, studie- och yrkesvägledare, eller Sofia Höglund, programrektor.

Lisa Christiernin

Studie- och yrkesvägledare SPRINT, HA, IMYHA, NA

Sofia Höglund

Programrektor NA
Uppdaterad: