Innebandy - LIU och NIU

På Celsiusskolan erbjuder vi både LIU och NIU Innebandy. Uppsala är ett av 30-talet NIU orter runt om i landet. Du kan kombinera NIU eller LIU med vilket program du vill på Celsius. Innebandy på gymnasiet är för dig som vill satsa lite extra på innebandy och få utöva din sport under skoltid.

LIU

Innebandy_HT-20.jpg

Utveckling och stöttning

LIU bygger på ett utvecklingsfokus där träningarna bygger på personlig utveckling. Spelarna ska under terminens gång få stöttning i sin träning från ledarna så att deras innebandykompetens ökar. Spelarna ska vilja gå till LIU passen för att det är roligt samt att valmöjligheter och chansen att påverka finns. 

Träningen

Träningarna under terminens gång kommer vara uppdelade i olika teman. 

Teknik, anfallsspel, försvarsspel samt mycket matchspel kommer vara grunderna i dem olika passen. Alla träningarna sker på IFU Arena.

Alla LIU elever har möjlighet att förvara sin utrustning i ett förråd på IFU under skoldagen. Ta kontakt med ansvarig LIU instruktörer om det är aktuellt.

Lektionstid LIU

Måndag kl. 08.15-09.30 / IFU Arena

Onsdag kl. 08.15-09.30 / IFU Arena

Nyhet

LIU Innebandy finns också på Ellen Fries. Klicka här för att se vilka program som erbjuds för LIU respektive NIU.

Ansökan LIU - öppnar 15 sep

Senast 15 februari varje år vill vi ha in din ansökan. Ansökan till Celsiusskolan och Ellen Fries hittar du här. Observera att detta endast är en idrottslig ansökan. Ett programval till gymnasieantagningen måste alltid göras. Ansökan till LIU öppnas igen under omvalsperioden 1-15 maj 2024.

Behörighet/Urval

Vi följer urvalsprincipen enligt gymnasieförordningen. Och det betyder att företräde mellan sökande bestäms utifrån ett meritvärde av betygsvärdena.

Kontakt

Elin Bergblom

elin.bergblom@uppsala.se, 018-727 08 21

________________________________________________________________

NIU

Utveckling och stöttning

På NIU innebandy har du möjligheten att ta din innebandykunskaper till  nya höjder. Våra engagerade, noggranna och erfarna tränare arbetar i samarbete med dina hemmatränare för att forma dig till en ännu skickligare spelare. 

Vi sätter värde på utveckling, precision och framför allt - glädjen i träningen. Vårt mål är att göra varje pass både utvecklande och underhållande.

Så om du är redo att ta nästa steg, då är NIU innebandy platsen där du kommer att fortsätta din utveckling med hjälp av våra dedikerade tränare.

Välkommen till en spännande tid med nya möjligheter och utmaningar!

Träningen

All innebandyträning på NIU sker på IFU Arena. En träningsanläggning som är extremt anpassad för verksamheten och som andas innebandy varje dag. IFU Arena är Sveriges största innebandy arena.

Alla NIU elever har möjlighet att förvara sin utrustning i ett förråd på IFU under skoldagen. Ta kontakt med ansvarig NIU instruktörer om det är aktuellt.

Lektionstid NIU (schemalogga för läsåret 24/25)

Måndag kl. 08.00-09.30 / IFU Arena

Onsdag kl. 08.00-09.30 / IFU Arena

Torsdag kl. 08.00-09.30 / IFU Arena

Nyhet

NIU Innebandy finns också på Ellen Fries. Klicka här för att se vilka program som erbjuds för LIU respektive NIU.

Ansökan NIU

Ansökan till NIU sker varje år senast 1 december och görs via specialidrottsförbundet. Ansökan är stängd.
Observera att detta endast är en idrottslig ansökan. Ett programval till gymnasieantagningen måste alltid göras. När du sökt till NIU här i Uppsala blir du kallad till provträningsdag/testdag under v.50. Särskild kallelse skickas ut till alla sökande med dag och tid. Platsen för provträning/testdag sker på IFU Arena.

NIU vänder sig till de ungdomar som vill kombinera elitförberedande tränings. och tävlingsverksamhet med gymnasiestudier.

I urvalsprocessen beaktas och bedöms följande områden:
1. Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter
2. Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar
3. Sociala färdigheter och förutsättningar
4. Organisatoriska färdigheter och förutsättningar
5. Studieambition

Utifrån ovan omdåden görs en analys av elevens kapacitet och en samlad bedömning sker av den framtida utvecklingspotentialen.

Läs gärna mer här om den idrottsliga ansökan på innebandy.se

Behörighet/Urval

Vi följer urvalsprincipen enligt gymnasieförordningen. Och det betyder att företräde mellan sökande bestäms utifrån ett meritvärde av betygsvärdena.

Kontakt

Elin Bergblom

elin.bergblom@uppsala.se, 018-727 08 21

Uppdaterad: