Fotboll pojk - LIU och NIU

På Celsiusskolan erbjuds fotbolls inriktningen både NIU och LIU. Beroende på om du är en del av NIU eller LIU ser upplägget olika ut.

Fotboll_NIU_Studenternas_HT-21.jpg

Utveckling och stöttning

LIU

Kommer inom kort

NIU

På NIU erbjuder vi möjligheten att kombinera studier med en elitsatsning inom fotboll. Här får du en möjlighet att utveckla dina individuella färdigheter inom lagsporten fotboll samtidigt som du lär dig leva som en elitidrottare med fokus på en fungerande och hållbar helhet.


NIU Fotboll är till för dig som verkligen vill träna för att bli så bra som möjligt, oavsett klubbtillhörighet.På NIU ser vi till att träningen som bedrivs blir ett tydligt och utvecklande komplement till den samtidigt pågående klubbträning som du som elev gör. Det är viktigt för oss på NIU att du som elev hittar en hållbar vardag som inkluderar träning på skoltid, träning i klubblag, skola och resten av livet. Kursen Tränings- och tävlingslära ger dig redskap att hantera den vardag du ställs inför, med fokus på kostlära, hållbara karriärer samt fotbollspsykologi.

Den teoretiska undervisningen tillsammans med den praktiska träningen ger dig som elev förutsättning att träna för att nå din fulla potential.
Det övergripande målet med fotbollsutbildningen på Celsiusskolan är att du som spelare ska utveckla dina färdigheter och kunskaper i fotboll, men också testa på livsstil anpassad för elitidrott.


För att alla delar ska hänga ihop så har vi en tydlig och transparent dialog med skolan, allt för att eleven ska få så stor möjlighet att kombinera skola och fotboll som det bara går

Träningen

LIU

All träning för LIU Fotboll sker på Johannesbäck 2 gånger i veckan, varje måndag och varje onsdag.

NIU

Träningarna på NIU Fotboll bedrivs på Lötens IP samt på Studenternas IP i Uppsala. Som NIU-elev erbjuds du 3 träningar i veckan. Träningstid ligger generellt mellan 08.00 och 09.30.
Träningen innehåller teknik, taktik (allmän, inte klubbspecifik) fysik samt psykologi. Träningen utgår alltsom oftast från spelets olika skeden samtidigt som eleven får chans att fortsätta utveckla sina spetsegenskaper.
Fysträning bedrivs i största utsträckning på planen och i samband med fotbollsträning.

Lektionstid LIU

Måndag kl. 08.30-09.30

Onsdag kl. 08.30-09.30

Lektionstid NIU

Tisdag kl.08.00-9:30

Onsdag kl.08.009:30

Torsdag kl.08.009:30

Nyhet

LIU och NIU Fotboll finns också på Ellen Fries. Klicka här för att se vilka program som erbjuds för LIU respektive NIU.

Ansökan LIU - öppnar 15 sep

Senast 15 februari varje år vill vi ha in din ansökan. Ansökan till Celsiusskolan och Ellen Fries hittar du här. Observera att detta endast är en idrottslig ansökan. Ett programval till gymnasieantagningen måste alltid göras.

Ansökan NIU - öppnar 1 sep

Ansökan till NIU sker varje år senast 1 december och görs via specialidrottsförbundet. Ansökan hittar du här. Observera att detta endast är en idrottslig ansökan. Ett programval till gymnasieantagningen måste alltid göras. Läs mer om NIU på Svenska Fotbollsförbundets hemsida här.

Behörighet/Urval

Vi följer urvalsprincipen enligt gymnasieförordningen. Och det betyder att företräde mellan sökande bestäms utifrån ett meritvärde av betygsvärdena.

 

Kontakt LIU och NIU

John Fröberg

john.froberg@siriusakademi.se

 

Uppdaterad: