Välkommen till restaurangen!

Vi som arbetar i köket på Celsiusskolan heter Gunnel, Ann-Marie, Iman, Sirirat, Mary Joy, Joakim och Marianne. Vi vill tillsammans skapa en god, hållbar och bra måltidsupplevelse för dig. Varje vardag. Kom gärna och prata mat med oss!

matsalen

Utanför restaurangen hittar du information om veckans meny. Du kan också se ett urval av maträtterna i mashie-appen. Matsedeln finns också att läsa här (PDF, 549 KB). Här (PDF, 244 KB)kan du läsa mer om märkningen med hur stor klimatpåverkan varje rätt har. 

Hemlagat och smakfullt med flera valmöjligheter

Att laga maten och servera den med glädje och stolthet, att erbjuda en varierad, smakrik och hållbar meny i kombination med höga krav på råvaror är en del av vårt framgångsrecept.

Vi lagar mycket av maten från grunden i vårt kök. Soppor, gratänger, grytor och vegetariska biffar, hemkokt sylt och hembakat bröd.  

På vår meny finns alltid flera maträtter att välja på. Vi erbjuder såväl kända och traditionella maträtter som nya spännande smaker. Vi har alltid att stort salladsbord där du själv kan komponera ihop en god salladstallrik. Minst en rätt är växtbaserad. Vissa dagar är alla rätter vegetariska. 

Gott för hälsan och planeten

Maten ska gynna både hälsan och planeten. Det kräver medvetna val, ekologiska och Fairtrade-märkta livsmedel samt fler lokala leverantörer. År 2023 ska 100 % av kommunens livsmedelsinköp vara ekologiska. I år är vårt mål att nå 60 % ekologiskt.

Våra salladsbord rymmer många olika grönsaker att välja på och de är anpassade efter säsong. På hösten och vintern serverar vi mycket rotfrukter och när vi närmar oss som­maren serveras mer sallad och tomat.

Vi minskar på köttet och ökar mängden grönsaker, rotfrukter och baljväxter i matlagningen. Att minska andelen nötkött till fördel för exempelvis kyckling och grönsaker gynnar klimatet.

Vi har flera lokala leverantörer och vi ställer höga krav på djurskyddet. Köttet kommer från lokala kött-och charkleverantörer och vi väljer färsk, svensk kyckling. För att minska risken för utfiskning väljer vi fisk från hållbara bestånd.

Varje dag slängs mat som krävt både tid, pengar och resurser för att lagerhålla, producera, transportera och tillaga. Genom att mäta matsvinnet, erbjuda smakprov och ha en trevlig måltidsmiljö jobbar vi för att minska matsvinnet.

Är du i behov av anpassade måltider?

Är du i behov av specialkost på grund av etiska eller medicinska skäl är du välkommen att lämna in en specialmatsblankett till köket. Vi träffar dig gärna, så att vi säkerställer att du får rätt mat. Har du frågor om den mat vi serverar så ta gärna kontakt med oss i köket.

Är du i behov av anpassade måltider?

Här kan du hämta specialmatsblankett och läsa mer om specialmat (PDF, 170 KB)

Vill du se maten i mobilen?
Här kan du hämta appen till din smartphone

Vill du äta klimatsmart?
Läs mer om klimatsmarta måltider 

100% ekologiskt till 2023
Så här når vi målet

Om maten och måltiderna i vår folder
Läs mer om måltiderna (PDF, 818 KB)

Måltidsservice
Läs mer om Måltidsservice 

Kontakt

Som matgäst får du gärna tycka till. Vi vill gärna veta vad du tycker om lunchen och arbetar med matråd, så att vi tillsammans kan skapa trivsel kring måltiderna.

Har du frågor om måltiderna är du välkommen att kontakta oss.

Marianne Roshed

Kökschef
Uppdaterad: