Bli bättre på schack under din gymnasietid

Alla ungdomar som vill träna schack under sin gymnasietid har nu chansen. Från och med höstterminen 2022 kan blivande gymnasieelever välja att träna schack på Celsiusskolan. Eleverna tränar tillsammans under håltimmar och får handledning av några av Sveriges främsta schackspelare.

schack - ny.jpg– Sveriges största idrottsgymnasium öppnar nu även dörren för landets bästa schackspelare i ett unikt samarbete mellan Celsiusskolan och Sveriges Schackförbund. Så ta chansen att förkovra dig såväl i dina studier som i ditt schackspelande, säger Jörgen Norman, enhetsrektor på Celsiusskolan.

Handledning av erfarna schacktränare

Samarbetet mellan Sveriges Schackförbund, Celsiusskolan och Uppsala kommun innebär att eleverna på skolan får möjlighet att träna minst tre morgnar per vecka när de inte har undervisning i sal på skolan som är fullt utrustad för spelet. Varje vecka får eleverna även digital eller fysisk handledning från erfarna schacktränare, handplockade av Sveriges Schackförbund. Varje läsår får eleverna även delta på två träningsläger anordnat av Sveriges Schackförbund. Observera att schackträningen inte ingår i någon gymnasiekurs och inte heller ger några gymnasiepoäng.

Sveriges Schackförbund ser mycket positivt på den nya möjligheten

– Celsiusskolan är en drömpartner för oss, och var vårt förstahandsval när det gällde att skapa en god träningsmiljö för schackspelande ungdomar. Att få till ett samarbete med en så etablerad idrottsskola som Celsiusskolan tror vi från Sveriges Schackförbund kommer att vara väldigt värdefullt. Det blir också en bra miljö för våra schackungdomar att finnas i, att tillhöra ett sammanhang med andra ungdomar vid sidan av schackträningen, säger Erik Malmstig, vice ordförande Sveriges Schackförbund.

Ansökan till Celsiusskolan - schack

Ungdomar från hela Sverige kan söka något av Celsiusskolans ordinarie gymnasieprogram. För att ha bäst chans att bli antagen krävs att din hemkommun går med på att skriva samverkansavtal med Uppsala kommun.

Ansökan till Celsiusskolan görs i Dexter under perioden för gymnasievalet, 21 januari–15 februari 2022. Här lämnar du en intresseanmälan för att delta i satsningen på schack.

För mer info kontakta gärna:

Jörgen Norman, enhetsrektor Celsiusskolan

018-727 28 01, jorgen.norman@uppsala.se