Handboll - LIU

På Celsius handboll får varje individ möjligheten att utveckla sina handbollsfärdigheter. Med ett holistiskt synsätt på träning och utveckling, strävar handbollgruppen efter att varje elev ska få ut så mycket som möjligt av sin tid hos oss.

Utveckling och stöttning

Träningen är utformad för att täcka alla aspekter av spelet. Anfall-, försvar- och målvaktsträning utgör grundpelarna i träningen. Genom att ge eleverna möjlighet att utforska och förbättra sina individuella färdigheter inom alla dessa områden, skapas en solid grund för att varje individ ska kunna utvecklas i sin takt för att bli bättre handbollsspelare.

En del av träningen är fokuserad på att utveckla den fysiska förmågan. Genom den fysiska träningen förbättras såväl snabbhet som styrka, vilket kommer ge fördelar på planen. Celsiusskolans handbollsklass strävar efter att bygga en stark och välbalanserad atlet som kan klara av de fysiska kraven inom handbollsspelet.

Genom en kombination av teknisk träning, taktisk förståelse och fysisk utveckling skapar Celsiusskolans handbollsgrupp en miljö där varje individ kan växa och utvecklas som handbollsspelare. Tränarna och instruktörerna har gedigen erfarenhet av att stödja och guida eleverna i deras träning mot att utvecklas på och utanför handbollsplanen.

Träningen

Träningen sker tre gånger i veckan. Två av tillfällena är på Fyrishov där vi prioriterar de handbollstekniska färdigheterna. Det tredje tillfället spenderar vi på UP Uppsala, där vi primärt arbetar med att utveckla individens fysisk.

Parallellt med detta kombinerar vi både teoretiska och praktiska pass för att eleverna ska få en så bred kunskap som möjligt kopplat till sitt idrottande.

Instagram: Celsiushandboll

Lektionstid

Måndag kl.08.00-09.30 - Handboll Fyrishov B-hallen (LIU och NIU)

Onsdag kl.08.00-09.30 - UP (LIU och NIU)

Torsdag kl.08.00-09.30 - Handboll Fyrishov B-hallen (LIU och NIU)

 

Ansökan LIU - öppnar 15 sep

Senast 15 februari varje år vill vi ha in din ansökan. Ansökan hittar du här. Observera att detta endast är en idrottslig ansökan. Ett programval till gymnasieantagningen måste alltid göras.
Ansökan till LIU öppnas igen under omvalsperioden 1-15 maj 2024.

Behörighet/Urval

Vi följer urvalsprincipen enligt gymnasieförordningen. Och det betyder att företräde mellan sökande bestäms utifrån ett meritvärde av betygsvärdena

Kontakt

Aron Spejare

aron.spejare@skola.uppsala.se

 

Uppdaterad: