Träna schack på Celsiusskolan

Ungdomar som vill träna schack under sin gymnasietid kan nu välja att träna schack på Celsiusskolan. Eleverna tränar tillsammans och får handledning av några av Sveriges främsta schackspelare.

schackgymnasium.jpgSveriges största idrottsgymnasium, Celsiusskolan, har ett unikt samarbete med Sveriges Schackförbund. 

Handledning av erfarna schacktränare

Samarbetet mellan Sveriges Schackförbund, Celsiusskolan och Uppsala kommun innebär att eleverna på skolan får möjlighet att träna minst tre morgnar per vecka i ett klassrum som är fullt utrustat för spelet. Varje vecka får eleverna även digital eller fysisk handledning från erfarna schacktränare, handplockade av Sveriges Schackförbund. Varje läsår får eleverna även delta på två träningsläger anordnat av Sveriges Schackförbund. Observera att schackträningen inte ingår i någon gymnasiekurs och inte heller ger några gymnasiepoäng.

Ansökan till Celsiusskolan - schack

Ungdomar från hela Sverige kan söka något av Celsiusskolans ordinarie gymnasieprogram. För att ha bäst chans att bli antagen krävs att din hemkommun går med på att skriva samverkansavtal med Uppsala kommun. Vi vill dessutom att du lämnar in en intresseanmälan till denna satsning på schack, och det gör du här

För mer info kontakta:

Jörgen Norman, enhetsrektor Celsiusskolan, 018-727 28 01 jorgen.norman@uppsala.se

Uppdaterad:

Andra sidor under: Träna schack på Celsiusskolan