Träna schack på Celsiusskolan

Alla ungdomar som vill träna schack under sin gymnasietid har nu chansen. Från och med höstterminen 2022 kan blivande gymnasieelever välja att träna schack på Celsiusskolan. Eleverna tränar tillsammans under håltimmar och får handledning av några av Sveriges främsta schackspelare.

schackgymnasium.jpgSveriges största idrottsgymnasium öppnar nu även dörren för landets bästa schackspelare i ett unikt samarbete mellan Celsiusskolan och Sveriges Schackförbund.

Handledning av erfarna schacktränare

Samarbetet mellan Sveriges Schackförbund, Celsiusskolan och Uppsala kommun innebär att eleverna på skolan får möjlighet att träna minst tre morgnar per vecka när de inte har undervisning i sal på skolan som är fullt utrustad för spelet. Varje vecka får eleverna även digital eller fysisk handledning från erfarna schacktränare, handplockade av Sveriges Schackförbund. Varje läsår får eleverna även delta på två träningsläger anordnat av Sveriges Schackförbund. Observera att schackträningen inte ingår i någon gymnasiekurs och inte heller ger några gymnasiepoäng.

Ansökan till Celsiusskolan - schack

Ungdomar från hela Sverige kan söka något av Celsiusskolans ordinarie gymnasieprogram. För att ha bäst chans att bli antagen krävs att din hemkommun går med på att skriva samverkansavtal med Uppsala kommun. Ansökan till Celsiusskolan och schackträning kan göras under perioden för gymnasievalet, 21 januari–15 februari 2022. Ansökan till gymnasiet sker genom Dexter, men vi vill dessutom att du lämnar in en intresseanmälan, och det gör du här

För mer info kontakta:

Jörgen Norman, enhetsrektor Celsiusskolan, 018-727 28 01 jorgen.norman@uppsala.se

Uppdaterad:

Andra sidor under: Träna schack på Celsiusskolan