Inläsningstjänst

Lyssna på dina läroböcker. Kommunen har tecknat avtal med Inläsningstjänst. Avtalet innebär att alla elever på gymnasieskolorna kan lyssna på sina läroböcker.

Inläsningstjänst.

Alla elever har fått inloggning till Inläsningstjänst på sina epost-konton som skapats efter att Celsiusskolan anslutits till Office 365.

Elev åk 2 och 3: För att få tillgång till inläsningstjänst måste du alltså först logga in på den nya epost-adressen. Där finns information om hur du kan få tillgång till att lyssna på läroböckerna.

Elev åk 1: Om du haft lösenord till Inläsningstjänst på din förra Uppsalaskola är det det som gäller. Är du ny elev i Uppsala loggar du in med lösenordet Uppsala123.

Länk till inloggningssidan för e-posten är: http://portal.office.com/

Oftast är det förnamn.efternamn@skola.uppsala.se som inloggningsnamn. Lösenord är samma som ni använder till er dator. Har ni problem med inloggningen så kontakta Ronney (datatekniker) eller Åsa & Eva i expeditionen. De kan ta fram er e-post-adress åt er.

Obs! Mer info om hur man loggar in finns på Itslearning Celsius. Elev under fliken Resurser!

Behöver ni hjälp med inläsningstjänst så kan ni fråga personalen i biblioteket.

9 maj 2018